fredag 7 augusti 2009

Have a Rocking Weekend!!!!!!!!!!

Ålrajt så var det fredag igen och den här gången har vi en gästbloggare. Vi på xplsv är självklart hängivna metalfanatiker, det vet ju alla, problemet är att vi inte har så bra koll. Just därför frågade jag Denkan om han kunde guida våra vilsna öron till några av historiens tyngsta gitarr riff. Om ni inte visste det innan så är Denkan den hårdaste hårdrockaren ni vet. Här nedan får ni lite förslag på tuff musik som ni bör lyssna på i helgen samt insiktsfulla kommentarer såklart. Here we go....


Innan Metallicas "Kill em All" hamnade i hyllan och man ville ha det snabbaste som metal hade att erbjuda fick man nöja sig med 5 tyskar i spandex frontad av Udo Dirkschneider.
Följdfråga: Hur snabb är egentligen en haj?


Van Halen höjer temperaturen med panama mitt under glam rock-eran då ombytta könsroller, permanentat hår och magtröjor regerade.


Skottarna i Nazareth släpper 1975 albumet "Hair of The Dog". I singeln med samma namn är budskapet tydligt. "Now your messing with a... A son of a bitch!"


Tillbaka i spandexens era tuggar Iron Maiden på och släpper 1984 singeln "2 Minutes To Midnight". Fantastisk storytelling med kontinuerliga inslag av en gallskrikande Bruce Dickinson.


Som avslutning gräver vi långt ner i musikhistorien och hittar Grand Funk Railroad och låten "We're an American Band". Patriotiskt, skitigt men grymt bra.

Unt drinken!!!!!!!!!!!!!!!!

Inga kommentarer: