torsdag 12 mars 2009

För sjukt!




Det finns tydligen en grupp på facebook som har starka känslor om att få fortsätta kalla chokladbollar för "negerbollar". Det sorgliga med det är att gruppen har ca 50,000 medlemmar. Så här motiverar de sin åsikt.

"Det heter Negerboll, och det har det alltid hetat!
Alla som är med i denna grupp vill avdramatisera användningen av namnet.

Vi som säger "negerboll" är inte rasister!
Däremot är alla fördomsfulla svenskar, de som säger att mörkhyade tar åt sig av användande av ordet "negerboll" därför ska de särbehandlas och man får inte provocera dem på något sett, DET är rasism!


I Svenska Akademiens ordlista kom ordet chokladboll med första gången i 2006 års upplaga. I de föregående upplagorna fanns ordet negerboll med iställlet.


En negerboll är ett sfäriskt bakverk med matfett, socker, havregryn, kakao och kallt kaffe som viktiga ingredienser. Bakverket rullas i pärlsocker eller kokos som fäster på utsidan.

Det har ingenting med ras att göra utan bara ett helt vanligt, oskyldigt bakverk!

Så sprid detta budskap vidare genom att bjuda in alla era vänner, Negerbollens namn står i risk att försvinna utan er!"


Ärligt talar så får dom väl kalla chokladbollar för vad de vill men det blir svårt för dom att diktera huruvida andra kommer bli provocerade eller inte. Har svårt att förstå vad de vill ha presterat med detta och att 50,000 personer är medlemmar är bara helt vansinnigt. Någon borde starta en grupp som heter "Jag har hittat 50,000 åsnor på facebook" och bjuda in alla från den gruppen.

Inga kommentarer: